Tervetuloa markkinoinnista kertovan sivuston etusivulle! Joko tiedät, mitä markkinointi tarkoittaa? Entä tiedätkö sitä, kuinka laaja-alainen alue markkinointi oikeasti onkaan? Markkinoinnin monipuolisuus voi tulla monelle jopa yllätyksenä. Markkinointia voi toteuttaa monella eri tavalla, ja digitalisaatio on antanut siihen monia uusia mahdollisuuksia. Tämän sivuston artikkeleissa pääset tutustumaan eri tyyppiseen markkinointiin ja tutuksi tulevat kaikenlaiset keinot aina sosiaalisesta mediasta perinteisiin, printattaviin mainoksiin.

Miksi markkinointi on tärkeää?

Minkä takia markkinointi sitten on niin kannattavaa? No, lyhyesti ilmaistuna, markkinointi tuo asiakkaat luoksesi. Sinulla voi olla maailman paras tuote tai yritys, mutta fakta on se, että se ei myy, elleivät kuluttajat tiedä siitä. Siispä sinun on pidettävä itsestäsi ääntä, ja mitä aggressiivisemmin markkinointia toteuttaa, sitä paremmin se jää potentiaalisen kuluttajan mieleen ja nousee syvältäkin mielen syövereistä, kun palvelulle on tarvetta.

Markkinointiin kannattaa täten pistää kunnolla rahaa. Tässä maailmassa mikään ei ole ilmaista, ei edes markkinointi. Tietenkin markkinointia voi toteuttaa myös ilmaisissa kanavissa, kuten suullisesti, mutta se harvoin riittää. Ilmaisia keinoja kannattaa tietenkin hyödyntää kaiken ohella, sillä mitä enemmän markkinoi, sitä parempi lopputulos. Markkinointiin kannattaa budjetoida kunnolla rahaa, sillä se on pääomaa, joka maksaa itseänsä aivan varmasti takaisin.

Nykyaika tarjoaa markkinoinnille uusia mahdollisuuksia

Digiaika on muuttanut markkinointia monella eri tavalla. Se on tuonut mukanaan mahdollisuuksia, joista ennen vain haaveiltiin. Digiajan tuomista hyödyistä suurin ja kiistattomin on ehdottomasti markkinoinnin laajuus. Voit markkinoida tuotettasi ihmisille ympäri maailman, eikä se vaadi sinulta erityisen paljon vaivaa. Markkinointi ei koskaan ole ollut näin helppoa. Digitalisaatio on myös nopeuttanut markkinointia huimasti; se voi levitä ympäri maailmaa alta aikayksikön.

Yksi suurimmista digiajan mukanaan tuomista muutoksista markkinointiin liittyen on kuitenkin yllättäen edullisuus. Samalla kun digitaalinen markkinointi on ehdottomasti markkinoinnin haaroista laajin, helpoin ja nopein, se on niistä myös kustannustehokkain ja edullisin. Kun verrataan eri markkinointikeinojen hintaa ja hyötyä, digitaalinen markkinointi lyö kaikki muut keinot maanrakoon. Jo tämän yksinään pitäisi osoittaa se, että nykyään jokaisella yrittäjällä pitäisi menestyäkseen olla markkinoinnin taito hyppysissään.

Verkkosivujen tärkeys

Verkkosivut ovat suuri osa yrityksen imagoa. Kun kuluttaja onnistuneen markkinoinnin seurauksena klikkaa itsensä yrityksen verkkosivuille tarkoituksenaan ostaa palveluita tai tuotteita, on sillä suuri merkitys, minkä näköinen sivusto häntä on vastassa. Vanhan tai halvan näköinen tai kehnosti toimiva sivusto alkaa tympiä nopeasti, ja kuluttaja klikkaa itsensä pois sivulta. Muista, että kuluttajalla on runsaasti vaihtoehtoja, joista valita. Sinun on tarkoitus rökittää kilpailijasi.

Verkkosivuihin kannattaa siis panostaa joko ajallisesti tai rahallisesti. Jos ei itse osaa tehdä hyviä verkkosivuja, kannattaa satsata hyvän tekijän palkkaamiseen. Sivujen on ehdottomasti näytettävä moderneilta ja hyviltä ja niiden on toimittava moitteettomasti. Jos itsellä on peukalo keskellä kämmentä digiasioiden suhteen, on ammattitekijä varmasti paras vaihtoehto mukavuuden kannalta. Se ei kuitenkaan ole missään tapauksessa ilmaista lystiä, vaan jälleen yksi kulutuskohde yrittäjälle.

Mitä brändääminen tarkoittaa?

Brändäys on suhteellisen uusi termi, joten se ei liene ihan jokaiselle tuttua kauraa. Brändillä tarkoitetaan tuotemerkkiä tai vastaavasti tuotetta tai jopa henkilöä, jolle on laajan markkinoinnin avustuksella syntynyt laaja ja yleensä positiivissävytteinen tunnettuus. On siis sanomattakin selvää, että brändin syntymisellä on suuri positiivinen merkitys yritykselle ja siihen pitää pyrkiä kaikin mahdollisin keinoin. Mutta miten se sitten tehdään?

Brändääminen ja sen suunnittelu kannattaa puhtaasti aloittaa siitä, että mietitään halki perusasiat. Tällaisia ovat esimerkiksi se, että minkä ympärille tämä brändin positiivinen mielleyhtymä halutaan rakentaa. Jos tarjoat vaikkapa vegaanituotteita, on brändin selkeä arvo esimerkiksi eläinystävällisyys. Tällöin täytyy myös alkaa pohtimaan, kenelle mainontaa aletaan ohjaamaan – tässä tapauksessa siis vegaanista ruokavaliota noudattaville. Lisää hyödyllisiä neuvoja tarjoaa tämän sivuston brändin rakentamiseen keskittyvä artikkeli.

Meillekö televisiomainos?

Televisiomainoksella on monen monta hyvää puolta. Ehkä selkein niistä on se, että sillä mainonnan voi selkeästi rajata haluamalleen alueelle. Toiseksi tulee tietenkin se, että televisio saavuttaa myös sellaista katsojakuntaa, jolle internet ei välttämättä ole tuttu kanava. Televisiomainonnalla voit siis kohdentaa mainontasi kaikenikäisiin ja olla varma, että mainos menee perille. Toinen vähän vanhempaa ikäluokkaa hyvin tavoittava mainoskeino on tietenkin perinteinen printtimedia, kuten sanomalehdet.

Oma televisiomainos voi kuulostaa hurjalta ja peräti mahdottomalta ajatukselta. Entä, jos se ei olisikaan sitä? Jos asiaa tutkii tarkemmin, ei paikallinen televisiomainos loppujen lopuksi kustannakaan ihan maltaita, varsinkaan kun mietitään sen kustannustehokkuutta eli sitä, kuinka paljon ihmisiä television kautta esitetty mainos tavoittaa. Tältä sivustolta löydät artikkelin, joka pureutuu tv-mainoksiin pintaa syvemmältä ja esittelee niiden hyvät ja huonot puolet kattavasti.

Toivotamme nautinnollisia lukuhetkiä!

Jos etusivu herätti kiinnostuksen oppia markkinoinnista enemmän, olet tullut aivan oikeaan paikkaan. Toinen toistaan mielenkiintoisemmat artikkelit odottavat lukijaansa ja tarjoavat sinulle kattavan määrän tietoa esitellen kaikenlaiset markkinointikeinot niin hyvine kuin huonoine puolineen. Etsit sitten tietoa moderneista sosiaalisen median ihmeistä tai perinteisemmän printtimarkkinoinnin eri keinoista, voit olla varma, että sivustomme ei petä, vaan tarjoaa sinulle runsaasti apua oppimisen polulla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *